
Grădina OPEN
Grădina OPEN își propune să redea comunității o suprafață verde totală de 2382 m2, în sectorul 2 al capitalei, la Căminul 7 al campusului Universității Tehnice de Construcții București (UTCB).
Grădina are scopul de a crea un exemplu de bune practici comunitare.
Vor avea loc ateliere educaționale, campanii de conștientizare și implicarea cetățenilor
din apropierea grădinii în fiecare etapă a implementării: concept, construcție și utilizare.
Obiectivul proiectului este de a crea un spațiu comunitar sustenabil, multicultural, cu funcții recreative, de socializare, culturale, etc., un spațiu privat deschis tuturor rezidenților din zonă (studenți, profesori, refugiați, copii, vârstnici, persoane defavorizate, corporații rezidenți dezavantajați, corporații etc.) Acest obiectiv este susținut de 4 obiective clare, corelate cu activitățile planificate, cu scopul de a fi ușor de monitorizat și replicat pentru asociațiile de proprietari ale clădirilor multifamiliale din zonă.
O1. Definirea conceptului: Efectuarea evaluării de mediu și de impact și proiectarea dezvoltării cu o consultare extinsă a consultare extinsă cu comunitatea țintă. Pentru o implicare de succes, studenții rezidenți de la Universitatea de Construcții București (UTCB) vor participa la co-etapele de proiectare a infrastructurii publice urbane care să răspundă nevoilor NBS.
O2. Campanie de diseminare și informare prin întâlniri locale și distribuirea de materiale vizuale de informare. Ne propunem să organizăm 4 evenimente publice pentru co-crearea (1), monitorizarea (2) și închiderea (1) proiectului.
O3. Punerea în aplicare a activităților de amenajare peisagistică pentru cele două zone (zona parcului urban și zona grădinii urbane) cu implicarea studenților rezidenți și a locuitorilor din zonă, cu spații pentru relaxare și socializare. Scopul este de a crea o legătură între rezidenții reședinței și spațiile lor verzi (1900 mp). Vom fi sprijiniți pe tot parcursul proiectului de echipa noastră de grădinari peisagiști și horticultori.
O4. Inițierea și derularea unor campanii de sensibilizare și de facilitare a utilizării noilor facilități prin organizarea de evenimente tematice cu acces gratuit. În grădină vor avea loc activități diferite pentru fiecare anotimp al anului: plantare primăvara, întreținere vara, noi plantări toamna (livadă, gard viu, legume de iarnă) și depozitare iarna.
Despre proiect
Pentru 2025 proiectul OPEN este Proiect finanțat de Fundația TELUS Digital Romania Community Board, contract de sponsorizare din 09.12.2024, cu budget de 10.000 USD, durata proiectului : 10 luni, adica din 01.02.2025 pana la 30.11.2025.
Despre Fundația TELUS Digital Romania
Lansată în septembrie 2016, Fundația TELUS Digital Romania Community Board a fost înființată pentru a susține comunitățile locale, distribuind anual fonduri în valoare totală de 100.000 USD.
Fundația este unul dintre modurile prin care TELUS Digital își respectă angajamentul de a “dărui acolo unde trăim” (“We Give Where We Live”), alături de evenimentul anual de voluntariat TELUS Days of Giving sau alte campanii sociale.
La nivel global, TELUS Digital gestionează cinci Fundații: în Guatemala, El Salvador, Filipine, Bulgaria și România, fiecare distribuind 100.000 USD anual pentru a sprijini proiecte dedicate comunităților local
Până acum, peste 140 proiecte au fost derulate de ONG-uri în România cu sprijinul Fundației TELUS Digital.


